Dragi in spoštovani člani Mreže REYN Slovenija in vsi, ki boste to še postali!

Kot veste, vas vse, ki se pri svojem delu srečujete z romskimi družinami, želimo na ravni naše Mreže REYN Slovenija podpirati tako s strokovnega kot tudi z motivacijskega vidika.  Z namenom, da bi se po dolgem času zopet videli v živo, da bi lahko v sproščenem vzdušju poklepetali, si podelili vtise ob zaključku tega šolskega leta ter naredili refleksijo letošnje prehojene poti, vas vabimo na srečanje v naravi.

29. junija se bomo skupaj podali na Orle, naselje v občini Lavrica, ki se nahaja na manjši vzpetini severovzhodno od Ljubljanskega barja. Nekaj metrov pod najvišjo točko naselja se nahaja Gostilnica Orle, kjer bo organizirana brezplačna pogostitev. Od gostilne oz. bližnje okolice je lep pogled na Ljubljano, z bolj vzhodnega dela naselja pa še na Ljubljansko barje in okoliško hribovje. Po novem naj bi imeli odprt tudi razgledni stolp, ki ga ne gre izpustiti.

Zbiranje ob kavici in čaju bo potekalo od 9.30 do 10.00 na Sv. Urhu. Natanko ob 10.00 se bomo podali na lahkoten pohod, ki bo potekal v manjših skupinah, s čimer želimo omogočiti čim bolj plodno mreženje, druženje, refleksijo in diskusijo. Na poti se bodo skupine mestoma ustavljale na postajah, kjer jih bodo čakale iztočnice za pogovor in diskusijo do naslednje postaje. Ko si bomo podelili vse uspehe, izzive, s katerimi smo se soočali to šolsko leto in načrte za prihodnje šolsko leto, bo ob 12.00 čas za pogostitev in nadaljevanje našega druženja ob pijači in jedači.

Časovni okvir dogodka:

9.30–10.00

Zbiranje ob kavici in čaju

10.00–11.30

Pohod

11.30–12.00

Zaključki

12.00–13.00

Kosilo 

 

Vse zainteresirane vabimo, da se prijavite na dogodek s klikom na PRIJAVNICO. Z izpolnjeno prijavnico boste postali člani naše Mreže tudi vsi, ki to še niste. Članstvo vam bo omogočilo udeležbo tudi na drugih brezplačnih dogodkih ter dostopi do gradiv in drugih pomembnih informacij v zvezi z vključevanjem romskih otrok v vzgojo in izobraževanje.

Rok prijave je ponedeljek, 6. junij 2022!

Vabljeni, da vabilo razpošljete po svojih kanalih vsem morebitnim zainteresiranim. Zagotovo se bomo imeli lepo!

Mreža REYN Slovenija, ki je bila ustanovljena 2013 pod okriljem Pedagoškega inštituta (Centra za kakovost v vzgoji in izobraževanju Korak za korakom) in je del mednarodne mreže REYN, se zavzema za kakovostno vzgojo in izobraževanje romskih otrok. V okviru izobraževanj, strokovnih ekskurzij, konferenc in drugih dogodkov združuje že več kot 250 strokovnih delavcev in drugih posameznikov, ki

se pri svojem delu srečujejo z romskimi družinami z namenom poglabljanja različnih  znanj in veščin, izmenjave izkušenj ter promoviranja primerov dobrih praks na omenjenem področju.

Dogodek sofinancira International Step by Step Association.