Dogodka ob odprtju se je udeležilo zares lepo število obiskovalcev, k čemur so zagotovo pripomogli otroci iz Vrtca Murska Sobota in Osnove šole I Murska Sobota, ki so v prvem delu s svojimi plesnimi nastopi pripravili prijetno vzdušje. V nadaljevanju smo prisotnim predstavili iniciativo, s pomočjo katere smo v Mestni občini Murska Sobota vzpostavili knjižnico igrač.

Knjižnica igrač se nahaja v igralnici mladinskega oddelka Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota in je odprta vsako soboto od 10. do 12. ure. Igre in igrače, ki so na voljo, so namenjene otrokom do desetega leta starosti, a so ustrezne tudi za medgeneracijsko druženje. V knjižnico so družine vabljene, da se pridejo skupaj poigrat, tiste, ki pa se brezplačno včlanijo, pa imajo možnost tudi izposoje gradiva na dom.

Poleg tega bodo partnerji, s katerimi sodelujemo v iniciativi (Vrtec Murska Sobota, Osnovna šola I, Center za socialno delo, Pomurski muzej Murska Sobota, Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota ter Center za zdravje in razvoj), dvakrat mesečno pripravljali tudi zanimive delavnice, s katerimi bodo še popestrili dogajanje v knjižnici in obenem družinam predstavljali delo svojih ustanov.

Celoten dogodek odprtja knjižnice igrač je bil zelo dobro pokrit tudi medijsko, saj so bili ob prisotni predstavniki lokalnega časopisa Pomurec, romskega Radia Romic in nacionalne televizije ter produkcije ProMundus (vse prispevke si lahko ogledate spodaj). Obenem pa se za promocijo zahvaljujemo tudi Pomurskemu valu, Zvezi Preporod, Zvezi Romov Slovenije in vsem vključenim partnerjem v iniciativo, ki so v knjižnico vabili družine osebno in  z letaki.

 

Objave v medijih:

RTV SLO, So vakeres = Kaj govoriš?  http://4d.rtvslo.si/arhiv/romska-oddaja/174514816

Radio Romic: http://4d.rtvslo.si/arhiv/nase-poti/174514101

TV AS: prispevek produkcije ProMundus d.o.o: https://www.youtube.com/watch?v=Fiqe9HTpxV8&t=8s

Časnik Pomurec: http://www.pomurec.com/vsebina/45891/FOTO__V_Murski_Soboti_odprli_knjiznico_igrac_