Kot smo že pisali v prejšnjih novicah, kjer vas obveščamo o dogajanju v projektu TOY for Inclusion, se naše knjižnice igrač širijo. V novih okoljih smo že izbrali sveže okrepitve, ki nam bodo pomagale pri koordinaciji in vodenju knjižnic, konec maja pa smo z njimi že izobraževali na treningu v Sisku.

Usposabljanje je potekalo v lokalni knjižnici igrač, kjer smo imeli priložnost v živo videti, kako uspešna je iniciativa pri njih. Predvsem za nove sodelavce je bila to izjemno bogata izkušnja. Okrepili so se na področju pristopa TOY for inclusion, ki stremi k povezovanju skupnosti, socialni vključenosti, spoštovanju raznolikosti in k medgeneracijskemu učenju. Poleg tega so se povezali s koordinatorji, ki so si izkušnje pridobili v prejšnji fazi projekta ter iz prve roke videli, kako v praksi deluje storitev, ki povezuje družine.

S polnim zanosom in obilico novega znanja, ki nam bo koristilo v prihodnjih mesecih, ko bomo načrtovali odprtje knjižnice igrač, se tudi v Grosuplju že pridno lotevamo dela.