Prihodnji teden za uvod pripravljamo delavnico za tiste, ki so se prijavili na spletni tečaj o medgeneracijskem učenju, nato pa bodo udeleženci v štirih tednih sami opravili module, ki se nanašajo na skupno učenje mlajših in starejših, na povezavo med medgeneracijskim učenjem in socialno kohezijo, organiziranje medgeneracijskih programov ter na zagotavljanje vzdržnosti in kakovosti dejavnosti medgeneracijskega učenja

Spletni tečaj MOOC pa ni edina pilotna dejavnost, ki bo potekala v tem času. V iniciativi smo skupaj s partnerji, ki prihajamo iz sedmih evropskih držav, razvili tudi orodje TOY za kakovost. Z njim želimo organizacijam, ki izvajajo medgeneracijske dejavnosti, ponuditi orodje, ki jim bo pomagalo spremljati in nadgrajevati svoje delo na tem področju. 

Veseli smo, da smo se na podlagi iniciative povezali z novima organizacijama, ki bosta z nami sodelovali pri testiranju orodja TOY za kakovost. Svoje medgeneracijske dejavnosti nam bodo predstavili v socialnem podjetju Simbioza (http://www.simbioza.eu/sl/2017/), kjer imajo bogate izkušnje z organizacijo različnih dejavnosti za starejše in mlajše, ter v Galeriji Božidar Jakac (http://www.galerija-bj.si/), kjer za različne generacije pripravljajo raznovrstne umetniške delavnice.

Se že veselimo vseh medgeneracijskih dejavnosti, ki se jih bomo udeležili v Ljubljani in v Kostanjevici na Krki.