V torek, 13. novembra 2018, ob 17. uri smo predstavljali knjižnico igrač v igralnici Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, ki smo jo vzpostavili v okviru iniciative Toy for Inclusion pred natanko 10 meseci. V okviru dogodka smo predstavili, kako smo načrtovali delo, ponudbo iger in igrač, kakšne dejavnosti potekajo v knjižnici igrač, kakšno korist naše storitve v okolju vidijo sodelujoče organizacij, kakšen je odziv družin.

Namen knjižnice je družinam z mlajšimi otroki v Pomurju nuditi prostor, kjer se lahko skupaj igrajo in navezujejo stik z drugimi družinami, pri čemer smo osredotočeni tudi na povezovanje večinskega in manjšinskega prebivalstva. Poleg kvalitetnih igrač, ki si jih včlanjene družine brezplačno izposojajo, dodatno vrednost knjižnici igrač dajo ustvarjalne, kulturne in umetniške delavnice, ki jih pripravljajo naši partnerji v projektu: Vrtec Murska Sobota, OŠ I Murska Sobota, Pomurski muzej, Center za socialno delo ter Center za zdravje in razvoj

Do sedaj, v manj kot enoletnem delovanju, se je v knjižnico včlanilo že 78 otrok (40 dečkov in 38 deklic) in 50 odraslih, ki bivajo na območju Murske Sobote.

 

V nadaljevanju navajamo nekaj mnenj družin o koristi knjižnice igrač:

„Ker je brezplačno, si lahko dobre igrače privošči  vsaka družina.“

„Sobote preživljamo ustvarjalno. „

„Otroci se lahko igrajo s kvalitetnimi igračami.“

„Všeč nam je, ker se lahko igra cela družina.“

„Druženje družine in spoznavanje novih ljudi.“

 

O dogodku in o sami knjižnici so poročali tudi v lokalnih in nacionalnih medijih:

- RTV Slovenija, oddaja Naše poti (od 39.30 dalje)

- RTV Slovenija, oddaja So vakeres? (10.40-13.13)

- osrednja poročila na Murskem valu