V Zamislicah so na 30 karticah opisane preproste in vsakodnevne dejavnosti, ki jih starši lahko izvajajo o kjerkoli in kadarkoli. Dejavnosti podpirajo spoznavni, telesni, čustveno- osebnostni in socialni razvoj. Na karticah so poleg opisa konkretnih dejavnosti, ki so razmejene po starosti otroka, navedene tudi kratke razlage, zakaj je določena dejavnost pomembna oziroma katero področje pri otroku razvija. Oblikovno je gradivo zasnovano v obliki kartic, pritrjenih na obesek za ključe in kot tako lahko služi tudi kot mobile na vozičku.

Gradivo je nastalo kot rezultat sodelovanja med Družinskim centrom Mala ulica, Centrom za kakovost v vzgoji in izobraževanju, Komisijo za razvojne ambulante Zdravstvenega doma Ljubljana ter finančno podporo Mestne občine Ljubljana. 

Gradivo bodo brezplačno prejeli vsi starši novorojenčkov v Mestni občini Ljubljana ob prvem preventivnem pregledu pri izbranem pediatru. 

Nekaj več o tem, zakaj najzgodnejše obdobje otrokovega razvoja zahteva še prav posebno pozornost, pa preberite na naši spletni strani.