Tako se je prejšnji teden začel spletni tečaj na temo organiziranja in izvajanja kakovostnih in vzdržnih medgeneracijskih praks, ki je tokrat prvič odprt za vse in v njem sodeluje preko 500 udeležencev s celega sveta. Med njimi so tudi udeleženci iz Slovenije. V pilotni fazi so omenjeni tečaj preizkušale strokovne delavke Vrtca Hansa Christiana Andersena Ljubljana, Vrtca Pobrežje, OŠ Frana Metelka Škocjan, Simbioze in Galerije Božidarja Jakca Kostanjevica. Na podlagi spoznanj in izkušenj, ki so jih dobile s sodelovanjem na spletnem delu tečaja, vmesnih delavnicah ter zaključnem petdnevnem usposabljanju v Dublinu, kjer so postale del mednarodne TOY skupnosti, so prispevale k izboljšavam ter končni podobi tečaja. Tečaj, ki je sestavljen in 4 modulov ter traja 6 tednov, se bo izvajal vsaj dvakrat letno, in sicer v oktobru-novembru ter februarju-marcu.

V iniciativi TOY PLUS smo poleg spletnega tečaja razvili tudi orodje za spremljanje in ocenjevanje kakovosti medgeneracijskih praks, ki je namenjeno organizacijam v katerikoli fazi načrtovanja ali izvajanja medgeneracijskih dejavnosti. V pilotni fazi so ga preizkušali strokovni delavci Simbioze in Galerije Božidarja Jakca Kostanjevica. Orodje, obogateno za njihova spoznanja, je sestavljeno iz smernic, ki bodo kmalu prosto dostopne na naši spletni strani, ter dimenzij kakovosti z opredeljenimi kazalniki.

V kolikor bi radi izvedeli več o medgeneracijskem učenju, vas zanima vključitev v tečaj ali pa bi radi odkrili močna področja vaših dejavnosti medgeneracijskega učenja ter načrtovali izboljšave šibkejših področij, nam sporočite.